Illegale raveparty in Frankrijk eindigt met aanval op politie

Foto Shutterstock: Illegale raveparty in Frankrijk eindigt met aanval op politie

Uncategorized

Illegale raveparty in Frankrijk eindigt met aanval op politie

Ruben Notteboom

Tijdens nieuwjaarsnacht werd in Frankrijk een illegale raveparty ontdekt met ongeveer 2.500 aanwezigen. Dat melden de lokale autoriteiten. De raveparty vond plaats in Bretagne. Een politiewagen werd in brand gestoken en drie agenten raakten lichtgewond. De politie kon de raveparty dus niet eindigen, maar zette wel de toegangswegen af. In Marseille werd ook een lockdownfeest ontdekt.

De politie heeft een helikopter ingezet om het aantal aanwezigen in te schatten. Door het grote aantal en de agressieve reactie was het onmogelijk het feest stil te leggen. Op de sociale media circuleerden beelden van het evenement. De coronaregels werden totaal niet gerespecteerd. De rave vond plaats in een lege hangar van een transportbedrijf. Op de beelden is te zien hoe een politiewagen uitbrand terwijl men “gelukkig nieuwjaar” roept. Er zijn ook beelden te zien van in de hangar zelf. Geen mondmaskers, geen afstand, coronamaatregelen bestonden voor de aanwezigen niet.  Het is onduidelijk of er mensen gearresteerd zijn of beboet.

Ook in Marseille vond er een feest plaats met 300 aanwezigen. Dat feest werd wel stilgelegd. Meer dan 150 mensen kregen 135 euro boete omdat ze de avondklok geschonden hebben. Drie organisatoren zijn gearresteerd omdat ze anderen in gevaar brachten en clandestiene arbeid hebben verricht. Daarnaast zijn ook nog twee andere aanwezigen gearresteerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Delen