Jihadistische rebellen vermoorden 70 dorpelingen in Niger

Foto: Shutterstock. Jihadistische rebellen vermoorden 70 dorpelingen in Niger

Uncategorized

Jihadistische rebellen vermoorden 70 dorpelingen in Niger

Anton Schelfaut

In het westen van het Afrikaanse land Niger zijn gisteren 70 mensen vermoord door jihadistische rebellen. Het zou gaan om een wraakactie nadat een dorpsmilitie eerder twee jihadisten doodde. Dat meldt onder meer VRT NWS.

De aanval vond plaats aan de grens met Mali en Burkina Faso, in het westen van Niger. In de streek zijn zowel aanhangers van Al Qaeda als IS actief. Terroristen omsingelden het dorp Tchomo-Bangou en begonnen daarna een slachting. Daarbij kwamen zeker 70 dorpelingen om het leven. Tientallen anderen raakten gewond.

Volgens verschillende bronnen zou het gaan om een wraakactie, nadat een dorpsmilitie eerder twee jihadisten om het leven bracht. De groep lokale jongeren zou tot doel hebben de regio te beschermen tegen moslimterroristen. 

In buurland Mali kwamen gisteren twee Franse soldaten om het leven bij een aanval. De Malinese regering voert al langer een strijd tegen moslimextremisten, waarbij ze de steun krijgt van Frankrijk. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Delen