John Vandoolaeghe veroordeeld tot 27 jaar na moord op studente

Foto Shutterstock: John Vandoolaeghe veroordeeld tot 27 jaar na moord op studente

Uncategorized

John Vandoolaeghe veroordeeld tot 27 jaar na moord op studente

Ruben Notteboom

Het West-Vlaamse hof van assisen heeft de 37-jarige John Vandoolaeghe uit Zonnebeek, ook bekend als Little John, veroordeeld tot 27 jaar celstraf voor de moord op de Vietnamese studente Thi Xuan Nguyen. Het slachtoffer was 28 toen ze op 21 november 2016 werd vermoord door Little John.

Het slachtoffer werd pas op 31 december 2016 teruggevonden in een gracht in Geluwe. Ze was enkele weken ervoor gedumpt en in brand gestoken. De speurders zaten met hun handen in het haar over de identiteit van het slachtoffer. Haar horloge leidde de speurders eerst nog naar Japan, maar wie de vrouw was bleef nog een lange tijd een mysterie.

Twee jaar na haar dood werd ze geïdentificeerd 

In 2018 kwam er verandering in de zaak. Vietnam was een onderzoek gestart naar de verdwijning van Thi Xuan Nguyen. De Vietnamese ambassade bracht de Brusselse lokale politie op de hoogte dat de vrouw wel in Japan werkte en studeerde, maar sinds november 2016 van de radar was verdwenen en naar een Belgische vriend zou gereisd zijn. Alle puzzelstukjes vielen eindelijk bij elkaar, het jonge slachtoffer werd geïdentificeerd.

Op 8 november 2018, bijna twee jaar na de moord, werd John Vandoolaeghe gearresteerd aan zijn woning in Zonnebeke. Hij bekende onmiddellijk alle feiten. De exacte relatie tussen het slachtoffer en de dader is nog steeds niet helemaal bekend. Hij beweert dat ze geen seksuele relatie hadden. Enkele weken voor de moord is Vandoolaeghe vader geworden, enkele dagen na zijn arrestatie zou hij normaal trouwen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen