Uncategorized

“Minder Marokkaans, meer Nederlands”

Pieter Vandermoere

De linkse mantra luidt dat wie islamkritisch is, de religie in kwestie onvoldoende kent. Verschillende West-Europese regeringen zijn daarom ijverig bezig om hun eenzijdig-positief beeld over de leer van Mohammed via het onderwijs verplicht in te lepelen bij onze jeugd. Nochtans zou het raadzaam zijn om ook de ervaringen te horen van de vele duizenden die Noord-Afrika of het Midden-Oosten ontvlucht zijn omdat ze het leven in een islamitische samenleving niet langer kunnen verdragen. Ali Lachrouchi is een van hen en doet in deze biografie zijn verhaal.

Het is zeker geen lachtertje om als illegaal in Europa te leven en te werken. Lachrouchi beschrijft hoe onder meer schoonmaakbedrijven handig gebruik maken van illegalen om hen als goedkope arbeidskrachten in te zetten. Ondanks het feit dat de Nederlandse overheid zo miljarden euro aan belastingen en sociale bijdragen misloopt, is de controle op zwart werk bijzonder laks. Ook de fraude met uitkeringen, visa en ‘vergeten’ aangiftes van buitenlandse eigendommen worden vermeld. De Nederlandse belastingbetaler betaalt wel het gelag.

Uit het boek blijkt dat de auteur als ex-moslim en Berber zijn Marokkaanse verleden achter zich wenste te laten. Hij ergert zich aan de hypocriete manier waarop Marokkanen in Nederland kijken naar Israël, homoseksualiteit en de naleving van de islamitische regels. Zo verschuilt elke criminele moslim zich achter het lakse Nederlandse gerecht in plaats van de sharia-rechtspraak. Ook laat hij niet na om alcohol of varkensvlees te consumeren, zelfs tijdens de ramadan.

Hallucinant

Het wordt helemaal hallucinant wanneer Lachrouchi bevestigt wat in nationalistische kringen al decennia is geweten: elke vorm van assimilatie of integratie loopt spaak. Zo ondervond de schrijver kritiek en zelfs bedreigingen omdat hij zich afkeerde van zijn godsdienst. Ook zijn kritiek op de fraude en corruptie van het Marokkaanse regime valt slecht bij Marokkanen die wel in Nederland leven, maar met hun hoofd en hart nog in Marokko zijn. Via de dubbele nationaliteit, de activiteiten van de Marokkaanse inlichtingendiensten in Europa en de Arabische satellietzenders is het moeilijk om de banden met het thuisland door te knippen. Meer zelfs, er wordt zelfs actief druk uitgeoefend door de Marokkaanse gemeenschap om zich niet aan te passen.

Berbers

Als Berber weidt Lachrouchi ook uit over de geschiedenis en politieke situatie van deze onderdrukte gemeenschap. Het bizarre is dat verscheidene Berbers in Europa zich gaan identificeren met de Arabische cultuur, terwijl deze hun volk in Noord-Afrika discrimineert en onderdrukt.

De auteur koppelt enkele politieke aanbevelingen aan zijn levenservaringen: het afschaffen van de dubbele nationaliteit, het recht op vrije godsdienst en media en een eigen Berberrepubliek. Een ideaal boek om de politiek correcte ‘gutmensch’ van antwoord te dienen in een discussie over integratie. Benieuwd of ook deze Marokkaanse auteur het standaardverwijt van ‘racist’ zal worden opgekleefd.

Ali Lahrouchi. “De ontworsteling – In de greep van de Marrokkaanse overheid, geheime diensten en de islam”; uitgeverij De Blauwe Tijger 2019; 244 blz.; Prijs 22 euro.
IBAN 978 949 2161 87 1

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen