"Mits voldoende vaccins wordt iedereen voor de zomer gevaccineerd"

Foto: Wikimedia. "Mits voldoende vaccins wordt iedereen voor de zomer gevaccineerd"

Binnenland politiek

“Mits voldoende vaccins kan Vlaanderen iedereen voor de zomer vaccineren”

Pieter Van Berkel

Vlaanderen zal logistiek klaar zijn om iedereen nog voor de zomer te vaccineren, indien er genoeg vaccins geleverd worden. Dat zeggen Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en Vlaams minister van Lokale Besturen Bart Somers (Open Vld) in De Zevende Dag.

Vlaanderen zal zo’n 120 vaccinatiecentra tellen. De centra zouden tegen midden februari klaar moeten zijn. Volgens minister Somers zou men 100.000 spuiten per dag kunnen zetten. 

Volgens minister Beke zullen, afhankelijk van het aantal geleverde vaccins, drie, vijf of zelfs zeven miljoen mensen op 30 dagen gevaccineerd kunnen worden. Dat zou betekenen dat alle Vlamingen nog voor de zomer gevaccineerd kunnen worden.

“Het probleem zal niet in de logistieke keten zitten: alles zal afhangen van de levering van de fabrikanten”, zegt Somers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen