Moeders voor Moeders vecht terug tegen Unia in hoofddoekdiscussie: “Wij gunnen Unia die 500 euro niet”

Foto: WikiMedia/Unia. Moeders voor Moeders vecht terug tegen Unia in hoofddoekdiscussie: “Wij gunnen Unia die 500 euro niet”

Uncategorized

Moeders voor Moeders vecht terug tegen Unia in hoofddoekdiscussie: “Wij gunnen Unia die 500 euro niet”

Kristof Luypaert

Wie hulp nodig heeft wordt vanaf nu op straat geholpen. Zo wil de vzw Moeders voor Moeders vermijden een dwangsom van 500 euro te moeten betalen aan Unia. Deze organisatie die jaarlijks een royale subsidie van om en bij de 8 miljoen euro van diverse overheden ontvangt, schakelde haar advocaten in en stelde zich burgerlijke partij tegen de vzw die het beschuldigde van discriminatie. Dat de vzw vrouwen vroeg hun hoofddoek af te zetten was een doorn in het oog van Unia. Een Antwerpse rechtbank gaf Unia gelijk. Maar de vzw vecht terug.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

3 gedachten over “Moeders voor Moeders vecht terug tegen Unia in hoofddoekdiscussie: “Wij gunnen Unia die 500 euro niet””

  1. Eindelijk mensen (met niets dan goede bedoelingen) die durven ingaan tegen de ‘KGB-mentaliteit’ van UNIA, dat ik een verwerpelijke antiwesterse organisatie vind. Om zich juridisch te verzetten tegen deze zwaar gesubsidieerde club, heeft Moeders voor Moeders geld nodig. Ik heb, uit respect, een kleine financiële bijdrage gedaan. Wie volgt?

Plaats een reactie

Delen