Ook YouTube schorst Trump

Foto: Shutterstock. Ook YouTube schorst Trump

Cultuuroorlog

Ook YouTube schorst Trump

Pieter Van Berkel

YouTube schorst het kanaal van aftredend Amerikaans president Donald Trump (Rep.) voor minstens één week.

Volgens YouTube zette een recente video, die intussen werd verwijderd, op het kanaal aan tot geweld. YouTube gaf geen details van de video in kwestie. Ook op het YouTube-kanaal van het Witte Huis werden video’s verwijderd. Over een week beslist het videoplatform of de schorsing al dan niet wordt opgeheven.

“Na een zorgvuldige beoordeling, en in het licht van de bezorgdheid over het aanhoudend potentieel voor geweld, hebben we nieuwe inhoud op het kanaal van Trump verwijderd en een waarschuwing uitgevaardigd voor het schenden van ons beleid voor het aanzetten tot geweld”, zegt een YouTube-woordvoerder. “Als gevolg hiervan, in overeenstemming met ons reeds lang bestaande waarschuwingssysteem, wordt het kanaal nu verhinderd om nieuwe video’s of livestreams te uploaden voor een minimum van zeven dagen – die kunnen worden uitgebreid.”

YouTube schakelt ook de reacties onder de video’s van Trump uit. De videowebsite was het laatste grote sociale mediaplatform dat Trump niet geschorst of verbannen heeft. Bij een volgende waarschuwing wordt Trump twee weken geschorst. Na een derde waarschuwing zou de schorsing permanent zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen