Uncategorized

Palestijnse dj gearresteerd na technofeestje in heiligdom

Pieter Van Berkel

De Palestijnse techno-dj Sama Abdulhadi is opgepakt omdat ze platen draaide bij het heiligdom Nabi Musa, het veronderstelde graf van Mozes.

Abdulhadi werd in Ramallah opgepakt door de Palestijnse Autoriteit nadat ze had opgetreden op een feestje in de buurt van de moskee in Nabi Musa, ergens tussen Jericho en Jeruzalem. Het heiligdom is de veronderstelde begraafplaats van Mozes, die ook door moslims als een belangrijke profeet beschouwd wordt.

Zondebok

De rave en geruchten dat er drugs en alcohol geconsumeerd werden zorgden voor woede bij de plaatselijke bevolking. De feestvierders kregen later op de avond te maken met een woedende menigte, gewapend met honkbalknuppels. 

Mohammad Shtayyeh, premier van de Palestijnse Autoriteit, zegt dat er een onderzoek loopt naar het evenement. Abdulhadi werd aangeklaagd voor ‘ontheiliging van heilige plaatsen of symbolen met de bedoeling een religie te beledigen’.

De familie van de dj benadrukt dat het feestje niet plaatsvond ín heiligdom, maar in de bazaar ernaast. Volgens haar vader werd Abdulhadi gearresteerd om als zondebok te dienen na de kwade reactie van de plaatselijke bevolking.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Delen