Uncategorized

Zeg niet “B117-variant van het China-virus”

Filip Van Laenen

…maar wel “Britse variant van het coronavirus”. We schreven enkele weken geleden al hoe de media het zonder enige schroom over een Engelse of Britse variant hebben. Daar zijn ondertussen ook een Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse variant bijgekomen. Maar wie het aandurft corona met China te verbinden, doet aan ‘stigmatisatie’.

In De Standaard lazen we een stukje dat deze praktijk moest verdedigen. “B117” zou niet zo goed bekken. Bovendien circuleren er alternatieve wetenschappelijke namen, zoals “20I/501Y.V1”. Het zal wel zijn. Nochtans vonden de media voor “SARS-CoV-2” wel snel een term die algemeen gebruikt kon worden.

Zou het dus kunnen dat het vooral aan de wil ligt om een gepaste term te vinden? Het artikel vermeldt droogjes dat de WHO hard zou werken om een naam te vinden voor al die varianten. En dat terwijl iedereen weet dat diezelfde WHO volledig naar de pijpen van de Chinezen danst. Niet moeilijk dus dat het lang duurt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Filip Van Laenen (°1972, Bonheiden) studeerde burgerlijk ingenieur elektrotechniek en computerwetenschappen. Vandaag is hij Chief Architect bij een IT-bedrijf in Noorwegen. Filip tracht partijpolitieke dynamiek te begrijpen en volgt Scandinavië en technologie-innovaties op de voet. Grote fan van de kosmos.

Plaats een reactie

Delen