Advocaat Trump gaat viraal met uithaal naar Amerikaanse media

Foto: YouTube. Advocaat Trump gaat viraal met uithaal naar Amerikaanse media

Uncategorized

Advocaat Trump gaat viraal met uithaal naar Amerikaanse media

Pieter Van Berkel

Michael van der Veen, een van de advocaten van voormalig Amerikaans president Trump tijdens zijn tweede impeachment-proces, haalde hard uit naar de Amerikaanse media tijdens een interview met CBS News.

Volgens van der Veen bagatelliseerde Lana Zak, het nieuwsanker dat hem interviewde, geknoei met bewijsmateriaal tijdens het impeachment-proces. Zo zouden de Democraten de verkeerde datum in een tweet gezet hebben, selectief video’s bewerkt hebben en een blauw vinkje hebben toegevoegd aan een Twitter-account – allemaal dingen die werden aangevoerd als bewijsmateriaal.

“Media zijn bloeddorstig naar kijkcijfers”

Daarop haalde de advocaat hard uit naar zijn interviewster en de Amerikaanse media. “De media moeten het correcte verhaal beginnen vertellen in dit land”, zei van der Veen. “De media proberen het land te verdelen. Jullie zijn bloeddorstig naar kijkcijfers. […] Als ik naar het nieuws kijk, kijk ik naar één zender en het regent. Ik kijk naar een andere zender op hetzelfde moment en het is zonnig. Jullie verslaggeving is zo scheef, het moet stoppen.”

“De media moeten naar de waarheid leven en niet proberen een narratief te creëren”, aldus van der Veen. Zak besloot met de woorden “Michael van der Veen”, waarop van der Veen afscheid nam door “burger” te zeggen en zijn microfoon op de grond liet vallen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen