Biden heropent omstreden detentiecentrum om migrantenkinderen op te sluiten

Foto: Shutterstock. Biden heropent omstreden detentiecentrum om migrantenkinderen op te sluiten

Uncategorized

Biden heropent omstreden detentiecentrum om migrantenkinderen op te sluiten

/

President Joe Biden heropent het omstreden detentiekamp waar kinderen van migranten opgesloten worden. Opvallend, aangezien hij daar tijdens de campagne veel kritiek over uitte op Trump. Ook onder Obama werden echter al migrantenkinderen opgesloten in zo’n kampen.

In 2019 werd het detentiekamp in Texas geopend door toenmalig president Donald Trump in de strijd tegen illegale migratie. Al snel kwam er bijzonder veel kritiek op die maatregel omdat de kinderen van migranten gescheiden werden van hun ouders en zonder hun ouders werden opgesloten. Trump besloot daarom om het kamp amper een maand later al opnieuw te sluiten.

Biden heropent detentiekamp waarop hij zelf kritiek uitte

Maar nu opent hetzelfde detentiekamp dus opnieuw de deuren. Joe Biden en bij uitbreiding de Democraten hadden tijdens de campagne die detentiekampen voor kinderen nochtans gebruikt om te wijzen op het volgens hen “harteloze en onmenselijke beleid” van Trump en maakten er een moreel speerpunt van. Het feit dat ze dat deden was op zich ook al opvallend, aangezien er ook onder president Barack Obama al migrantenkinderen gescheiden en opgesloten werden.

De regering-Biden benadrukt echter dat het detentiekamp nu “minder gericht is op rechtshandhaving en meer op het welzijn van het kind”. Zo wijzen ze onder meer op het feit dat er klaslokalen en sportveldjes zijn op de terreinen. In de eerste weken van Biden’s ambtstermijn nam illegale migratie naar de VS opnieuw fors toe, waardoor hij zich mogelijk toch genoodzaakt die controversiële maatregel te nemen. Er komt hier en daar kritiek op de heropening van het detentiekamp, onder meer vanuit zijn eigen partij, maar de kritiek is opvallend minder fel dan onder Trump, vooral die van de media.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Biden heropent omstreden detentiecentrum om migrantenkinderen op te sluiten”

Plaats een reactie

Delen