Biden wil 11 miljoen illegale migranten regulariseren, maar wetsvoorstel heeft weinig kans op slagen

Foto: Shutterstock. Biden wil 11 miljoen illegale migranten regulariseren, maar wetsvoorstel heeft weinig kans op slagen

Uncategorized

Biden wil 11 miljoen illegale migranten regulariseren, maar wetsvoorstel heeft weinig kans op slagen

/

De Amerikaanse Democraten dienden vandaag een wetsvoorstel in om maar liefst 11 miljoen illegale migranten te regulariseren, een idee van kersvers president Joe Biden. Het wetsvoorstel zal naar alle waarschijnlijkheid niet de benodigde 60% halen in het Congres, ook Democraten zelf zijn immers kritisch.

Terwijl voormalig Amerikaans president Donald Trump strijd voerde tegen illegale migratie en illegale migranten het land wilde uitzetten, heeft Joe Biden er een punt van gemaakt om tijdens zijn ambtstermijn vele illegale migranten te regulariseren. Zo’n 11 miljoen illegale migranten zouden de komende jaren geregulariseerd worden volgens de plannen van Biden.

“Recept voor een ramp”

In eerste instantie zouden die mensen een tijdelijke verblijfsvergunning voor vijf jaar krijgen, drie jaar later kunnen ze echt officieel Amerikaanse staatsburgers worden. Een periode van acht jaar dus voor de meesten, maar bepaalde groepen zouden nog sneller het Amerikaanse staatsburgerschap kunnen verkrijgen. Mensen die werken in de landbouw of essentiële jobs uitoefenen, net als ongeveer 500.000 vluchtelingen, zouden al binnen enkele jaren de Amerikaanse nationaliteit krijgen.

Het wetsvoorstel werd vandaag ingediend in het Congres, waar 60 van de 100 zetels nodig zijn om het voorstel aan te nemen. De Democraten hebben er 50 zetels en zouden dus nog 10 Republikeinen nodig hebben indien alle Democraten voor het voorstel stemmen, maar zelfs dat lijkt niet te zullen gebeuren. Heel wat Democraten gaven immers al aan tegen het voorstel te zijn. “Een recept voor een ramp”, noemt Democratisch parlementslid Vicente Gonzalez het voorstel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen