Bouchez (MR) wil avondklok weg en horeca opnieuw open

Foto: Photonews. Bouchez (MR) wil avondklok weg en horeca opnieuw open

Uncategorized

Bouchez (MR) wil avondklok weg en horeca opnieuw open

Pieter Van Berkel

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez pleit opnieuw voor een hele reeks versoepelingen, waaronder het afschaffen van het reisverbod en de avondklok en het heropenen van de horeca.

“De beperkingen van onze vrijheden zijn in deze toestand niet meer houdbaar, één jaar na de eerste lockdown”, zegt Bouchez. De MR-voorzitter noemt twee maatregelen die volgens hem niet meer verlengd mogen worden, tenzij het “extreem noodzakelijk” is: het sluiten van de grenzen en de avondklok.

Bouchez: “Sluiting horeca tot de zomer is onhoudbaar”

De sluiting van de grenzen loopt volgens het huidige politieke akkoord af op 1 maart. Volgens Bouchez moet de maatregel daarna niet meer verlengd worden. Ook de avondklok moet op de schop, “zodra ook meer avondlijke activiteiten zoals de horeca of de cultuur opnieuw zullen worden toegelaten”.

Hij herhaalt zijn pleidooi om de horeca te heropenen voor de lente, 21 maart dus. Daarbij klinkt het fel dat een sluiting van de sector tot de zomer “onhoudbaar” is. “Er moeten doelstellingen worden vastgelegd voor de horeca, een sector die tragisch ten onder gaat”, aldus Bouchez. “De heropening moet voor de lente worden vastgelegd, de weersomstandigheden zullen ons daar ook bij helpen. Er zullen strikte protocollen moeten worden gevolgd, maar het status quo tot de zomer is in onze ogen onaanvaardbaar en kan dus niet aanhouden.”

De MR-voorzitter wil dat deze zaken vrijdag op het Overlegcomité besproken worden. Hij dringt er ook op aan om het vaccinatietempo op te schroeven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Bouchez (MR) wil avondklok weg en horeca opnieuw open”

Plaats een reactie

Delen