Bouchez wil niet opnieuw verstrengen: "40% meer opnames in psychiatrische instellingen, 20% meer zelfmoorden"

Foto: Photonews. Bouchez wil niet opnieuw verstrengen: "40% meer opnames in psychiatrische instellingen, 20% meer zelfmoorden"

Uncategorized

Bouchez wil niet opnieuw verstrengen: “40% meer opnames in psychiatrische instellingen, 20% meer zelfmoorden”

/

Er werd de voorbije dagen opnieuw gesproken over mogelijke verstrengingen van de coronamaatregelen, maar daar kan voor MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez geen sprake van zijn. Hij verwijst onder meer naar de dramatische statistieken wat betreft de mentale gezondheid van de bevolking.

In de aanloop naar het Overlegcomité van afgelopen vrijdag werd veelal gesproken van versoepelingen, zoals het vergroten van de buitenbubbel. Versoepelingen kwamen er echter niet, meer zelfs, verstrengingen lijken nu zelfs dichterbij dan versoepelingen.

Verstrengen?

Vice-premier Vincent Van Peteghem (CD&V) zette de deur voor verstrengingen al open, maar als het van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez afhangt komen die verstrengingen er zeker niet. Hij blijft pleiten voor versoepelingen om het draagvlak bij de bevolking in stand te houden. “Pas de maatregelen aan de realiteit aan. Als we niets méér gaan toelaten, komen we pas echt in de problemen”, aldus Bouchez.

Bouchez vindt dat we niet alleen naar het aantal besmettingen moeten kijken, maar ook rekening moeten houden met andere parameters. “We kijken elke dag naar de besmettingen en de ziekenhuisopnames, maar de rest vergeten we: er zijn 40% meer opnames in psychiatrische instellingen, er zijn 70% zelfstandigen die het faillissement vrezen, er zijn 20% meer zelfmoorden volgens het Brusselse parket. Het is alsof we enkel naar het BNP kijken om de economische toestand te analyseren, en de werkloosheidscijfers niet meerekenen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen