Bouchez kritisch voor woke Sneeuwwitje: "Dat de wokisten hun eigen verhalen maken" | PAL Tweets

Rachel Zelger en Georges-Louis Bouchez. Shutterstock en Photo News

Cultuuroorlog

Brussels parlement pleit voor vrouwelijke erfgoeddagen

Anton Schelfaut

Het Brussels parlement heeft de regering gevraagd om vrouwelijke erfgoeddagen te organiseren. Daarvoor diende het parlement een resolutie in, die unaniem is goedgekeurd. Dat schrijft Knack.

Volgens Véronique Lefranq (cdH) staat op klassieke erfgoeddagen vooral het werk van mannen in de kijker. Daarbij zou het werk van vrouwen naar de achtergrond verdwijnen. Bovendien verwijst het woord ‘patrimonium’ enkel naar mannen. De indieners vragen in hun voorstel van resolutie om ook ‘journées du matrimoine’ te organiseren. Via een amendement koos men in het Nederlands voor de term ‘vrouwelijke erfgoeddagen’ in plaats van ‘matrimonium’.

In de resolutie vraagt het parlement aan de regering om de organisatie van vrouwelijke erfgoeddagen te financieren. Daarnaast vraagt het parlement ook om het wetenschappelijk onderzoek naar vrouwelijk erfgoed te ondersteunen. Initiatieven moeten steeds aandacht besteden aan het immateriële vrouwelijk erfgoed en een pedagogisch doel nastreven. Het langetermijndoel is dat erfgoeddagen ook het vrouwelijk erfgoed in de verf zetten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen