CD&V kritisch voor verdeling noodfonds cultuur door Jambon

Foto: Photonews. CD&V kritisch voor verdeling noodfonds cultuur door Jambon

Uncategorized

CD&V kritisch voor verdeling noodfonds cultuur door Jambon

Pieter Van Berkel

Coalitiepartner CD&V is niet opgezet met hoe een deel van het noodfonds cultuur door bevoegd minister Jan Jambon (N-VA) werd uitgedeeld. Dat schrijft De Morgen.

Het gaat om premies van 2.000 tot 20.000 euro, uit een totaal van 35 miljoen aan premies. Er zou geen kwalitatieve of inhoudelijk beoordeling aan de toekenning van de culturele activiteitenpremies zijn voorafgegaan. De premies werden verdeeld volgens het ‘first come, first served’-principe.

“Helikoptergeld”

“We begrijpen dat de minister snel wilde schakelen”, zegt Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V). “Maar wij betwijfelen of dit geld is terechtgekomen bij de sectoren en de doelgroepen waar de nood het hoogst is.”

“Na de eerste ronde van het noodfonds, met te hoge instapdrempels, hadden wij al vruchteloos gepleit voor een grondige evaluatie. Maar er werd gekozen om de rest van het fonds als helikoptergeld rond te strooien”, zegt de CD&V’er.

“Het was een uitzonderlijke maatregel, in uitzonderlijke omstandigheden”, zegt de woordvoerder van Jambon. “Met als duidelijke opdracht: de tewerkstelling in de sector een impuls geven en het rijke culturele aanbod stimuleren. Dat staat helemaal los van grote dossiers, die op inhoud en kwaliteit worden beoordeeld.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen