Clement en Vanaken testen positief op Covid-19: Lang en De Ketelaere virusvrij maar niet hersteld

Foto: PhotoNews. Clement en Vanaken testen positief op Covid-19: Lang en De Ketelaere virusvrij maar niet hersteld

Uncategorized

Clement en Vanaken testen positief op Covid-19: Lang en De Ketelaere virusvrij maar niet hersteld

Kristof Luypaert

Ook bij landskampioen Club Brugge gooit Covid-19 roet in het eten. Eerder hadden ook al Denswil en Mitrovic positief getest. Nu blijken ook trainer Philippe Clement en Hans Vanaken besmet met het coronavirus. Dat betekent dat het viertal niet beschikbaar is voor de belangrijke verplaatsing naar Kiev, in het kader van de Europa League.

Charles De Ketelaere en Noa Lang zijn intussen weer virusvrij maar nog niet hersteld. Zij kunnen wel afreizen naar Kiev. Stefano Denswil en Matej Mitrovic waren al eerder positief. De vrees dat er na nieuwe testen nog coronabesmettingen zouden bijkomen bleek dus gegrond.

Eerder waren er binnen de staf ook al de positieve test van hulptrainer Johan Van Rumst, nauwelijks enkele dagen na Carl Hoefkens.

“Coach Philippe Clement en zijn assistenten bleken allen positief. Naast eerder gevallen Stefano Denswil en Matej Mitrovic kwam ook Hans Vanaken positief uit de test op Covid-19″, verklaarde Club vandaag. Zowel Clement als Vanaken moeten nu in quarantaine.

Club Brugge speelt donderdagavond bij het Oekraïense Dinamo Kiev zijn heenwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League. De terugwedstrijd staat gepland voor volgende week donderdag 25 februari.

De landskampioen kreeg bij haar eerste Europees duel ook al met tegenslag af te rekenen na enkele coronagevallen. Toen vielen onder meer doelman Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Michael Krmencik naast de selectie na een positieve coronatest.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen