Communisten boos over erkenning Jong N-VA aan VUB

Foto: Twitter. Communisten boos over erkenning Jong N-VA aan VUB

Uncategorized

Communisten boos over erkenning Jong N-VA aan VUB

/

Nadat de jongerenvereniging van N-VA dan toch erkend werd door de VUB, reageren verschillende communistische organisaties verbouwereerd op sociale media. Ze noemen de erkenning van Jong N-VA aan de VUB, wat eerder geweigerd werd na protest van de communisten, onder meer “ondemocratisch”. Bij jong N-VA lacht men de kritiek weg.

Vrijdag kregen de studenten van Jong N-VA heuglijk nieuws te horen. Nadat hun erkenning aan de Vrije Universiteit Brussel eerder geweigerd werd door de studentenraad, werden ze nu dan toch officieel erkend door de VUB. Het waren voornamelijk linkse en extreemlinkse studenten van COMAC, de jongerenorganisatie van het communistische PVDA, die protesteerden tegen de erkenning van Jong N-VA. Zij reageren nu dan ook boos, net als andere extreemlinkse organisaties.

“Ondemocratisch”

“Deze beslissing is ondemocratisch en gaat in tegen de beslissing van een door de studenten verkozen studentenraad”, stellen de Marxistische Jongeren VUB bijvoorbeeld op sociale media. “We staan achter de initiële beslissing van de studentenraad, aangezien Jong NVA niet erkend werd door transfobe en racistische uitspraken. Deze ondemocratische beslissing is een slecht precedent voor de toekomst: het democratische aspect van het studentenleven dreigt verder weg te vallen. Wij eisen dat studenten de laatste stem hebben over beslissingen die het studentenleven aangaan!”

Jong N-VA VUB lachte de kritiek weg, maar kregen vervolgens ook tegenwind van COMAC VUB. Zij schoten hun communistische broeders ter hulp. “Is dit de ‘verrijking van het debat’ dat ons werd beloofd als Jong N-VA erkend zou worden op de VUB? En dit gebeurt welgeteld één dag nadat de VUB de beslissing van de studentenraad naast zich neerlegde en hun erkenningsaanvraag goedkeurde”, reageerde COMAC.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen