De Croo blijft achter reisverbod staan, ondanks kritiek van Europese Commissie: "Wel proportioneel"

Foto: Photonews. De Croo blijft achter reisverbod staan, ondanks kritiek van Europese Commissie: "Wel proportioneel"

Uncategorized

De Croo blijft achter reisverbod staan, ondanks kritiek van Europese Commissie: “Wel proportioneel”

/

Premier Alexander De Croo blijft zijn verbod op niet-essentiële reizen verdedigen. De Europese Commissie uitte kritiek op die maatregel en vraagt ons land om die maatregel te schrappen, maar De Croo vindt het verbod nog steeds “proportioneel”.

Sinds 27 januari geldt in ons land een verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland. Dat verbod kwam er met het oog op de krokusvakantie en zou normaal gezien gelden tot 1 maart, maar het verbod werd al verengd tot minstens 1 april.

Proportioneel?

De Europese Commissie is echter kritisch voor dat verbod omdat ze vinden dat de essentie van de Schengenzone, namelijk open grenzen tussen de EU-lidstaten, verloren gaat met een reisverbod. Ze vroegen ons land dan ook om het verbod op te heffen en te vervangen door “meer doelgerichte maatregelen”, zoals quarantaine en meer testen.

Binnen enkele dagen moet ons land antwoord geven aan die vraag, maar De Croo stelt nog altijd achter het verbod op niet-essentiële reizen te staan en zal dat ook blijven verdedigen tegenover de Europese Commissie. De maatregelen moeten proportioneel, tijdelijk en non-discriminatoir zijn, en die drie voorwaarden zijn volgens De Croo wel degelijk voldaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen