De Wever scherp voor feestvierders Antwerpen: 'Niet de manier om heropening horeca te bereiken'

Foto: Photonews. De Wever scherp voor feestvierders Antwerpen: 'Niet de manier om heropening horeca te bereiken'

Uncategorized

De Wever scherp voor feestvierders Antwerpen: ‘Niet de manier om heropening horeca te bereiken’

/

Antwerps burgemeester Bart de Wever veroordeelt het samenscholen en feestvieren van afgelopen weekend in Antwerpen. Op verschillende plaatsen kwamen grote groepen jongeren samen en werden de coronaregels volledig genegeerd. De Wever heeft begrip, maar vraagt om het gezond verstand te gebruiken. Dat meldt ATV.

Het waren opmerkelijke beelden die de voorbije twee dagen viraal gingen op sociale media. Vele mensen wilden, niet onlogisch, genieten van het mooie weer dit weekend en het was dan ook druk op heel wat publieke plaatsen. De meeste mensen hielden zich daarbij aan de coronaregels en gebruikten wel degelijk hun gezond verstand, maar dat was in Antwerpen lang niet overal het geval.

In Antwerpen was het op verschillende plaatsen bijzonder druk en werd er geen afstand meer gehouden van elkaar. Ook van een mondmasker was daarbij in vele gevallen geen sprake. Zo werden beelden gedeeld op sociale media van een groep van zo’n 200 jongeren die tegen elkaar geplakt staan te feesten.

De Wever veroordeelt samenscholingen

Burgemeester Bart De Wever heeft begrip voor het feit dat mensen van het mooie weer willen genieten en buiten komen, maar veroordeelt stellig het samenscholen en feestvieren. Hij noemt het een provocatie, en vraagt iedereen zijn of haar gezond verstand te gebruiken. “Hou het nog even uit tot Pasen”, aldus De Wever. “We zouden graag de horeca willen heropenen, en dit is niet de manier om dat te bereiken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen