Oproep om Nationale Veiligheidsraad bijeen te roepen en leger in te zetten tegen drugsgeweld Antwerpen

Belgisch leger (foto: Shutterstock)

Uncategorized

Defensie overweegt coronavaccin te verplichten voor militairen

Anton Schelfaut

Militairen die zich niet laten vaccineren, zullen mogelijk niet meer kunnen deelnemen aan een buitenlandse missie. Defensie wil het coronavaccin immers laten meetellen “bij de beoordeling van de operationele geschiktheid van een militair”. 1.800 van hen krijgen voorrang in de vaccinatiestrategie.

Vrijdag bevestigde de legerleiding dat het “overweegt om een covid-vaccinatie een bijkomend element te laten zijn bij de beoordeling van de operationele geschiktheid van een militair”. Logisch, vindt Defensie, “gezien de omstandigheden waarin Belgische militairen in operatie ingezet worden en de medische risico’s bij een besmetting”.

Militairen die zich niet laten inenten, riskeren niet mee te mogen op buitenlandse missie. Volgens Defensie is dat echter niet zo uitzonderlijk. “Een griepvaccinatie is vandaag ook al zo’n beoordelingsinstrument”, klinkt het.

Eerder beslisten de verschillende ministers van Volksgezondheid om 1.800 militairen voorrang te geven in de vaccinatiestrategie. “Het gaat hoofdzakelijk om militairen die straks op buitenlandse missie vertrekken”, zegt de woordvoerder van de Taskforce Vaccinatiestrategie in Het Nieuwsblad. Defensie vindt deze uitzondering nodig omdat de preventiemaatregelen “omwille van hun specifieke werksituatie niet kunnen worden gegarandeerd”.

Naast Defensie krijgen ook de interventiediensten van de politie een uitzondering op de vaccinatiestrategie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen