Andrew Cuomo (Democraten), de gouverneur van New York. Foto Shutterstock

Andrew Cuomo (Democraten), de gouverneur van New York. Foto Shutterstock

Uncategorized

Democratische gouverneur New York beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag

Anton Schelfaut

Twee ex-medewerkers beschuldigen Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, van seksueel ongewenst gedrag. Een 25-jarige vrouw uitte zaterdag haar beschuldigingen in de New York Times. Eerder deze maand deed ook al een andere vrouw haar verhaal.

Beide vrouwen zijn ex-medewerkers van de 63-jarige gouverneur Andrew Cuomo. De New York Times publiceerde zaterdag het verhaal van de 25-jarige Charlotte Bennett. Die vertelt dat ze allerlei seksueel getinte en persoonlijke vragen kreeg van haar baas. Zo zou Cuomo haar gevraagd hebben of leeftijd volgens haar een verschil maakt in relaties. Daarnaast zou hij ook gezegd hebben dat hij openstaat voor relaties met vrouwen van in de 20. Volgens Bennett een duidelijke toenadering tot een seksuele relatie.

In een mededeling zegt de gouverneur dat hij steeds als een mentor gehandeld heeft ten opzichte van Bennett. “Ik heb nooit avances gemaakt naar Ms. Bennett, noch had ik ooit de intentie om te handelen op een manier die ongepast was.”

Cuomo heeft intussen om een onafhankelijk onderzoek gevraagd. “Ik roep alle New Yorkers op om de bevindingen van het onderzoek af te wachten, alvorens een oordeel te vellen.”

Eerder deze maand publiceerde ook ex-medewerker Lindsey Boylan een beschuldiging jegens Cuomo. Tussen 2016 en 2018 zou hij haar meermaals hebben lastiggevallen. Bovendien zou hij haar een ongevraagde kus op de mond hebben gegeven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Democratische gouverneur New York beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag”

Plaats een reactie

Delen