Duits beachvolleyduo zegt af voor World Tour in Qatar omdat ze niet in sportbikini mogen spelen

Foto: Shutterstock. Duits beachvolleyduo zegt af voor World Tour in Qatar omdat ze niet in sportbikini mogen spelen

Uncategorized

Duits beachvolleyduo zegt af voor World Tour in Qatar omdat ze niet in sportbikini mogen spelen

/

Julia Sude en Karla Borger, de vrouwen die Duitsland zouden vertegenwoordigen op het World Tour-toernooi in Qatar, hebben bekendgemaakt niet te zullen deelnemen aan het toernooi. Ze mogen, ondanks de hitte in Qatar, niet in sportbikini spelen vanwege de culturele voorschriften daar.

“We willen dat niet steunen”, aldus Julia Sude daarom in de Duitse krant Der Spiegel. “Het gaat zelfs niet over weinig aanhebben of niet. Het gaat erom dat wij in onze arbeidskledij niet ons werk kunnen doen. Dat begrijp ik niet.”

Beachvolley wordt normaliter vaak gespeeld in sportbikini’s, zeker in temperaturen rond de 30 graden zoals het geval is in Qatar, maar dat mag niet van de Qatarese koninklijke familie. De beachvolleybalsters moeten er een t-shirt en broek tot onder de knieën dragen. De Internationale Volleybalbond FIVB zou daarmee ingestemd hebben om “de cultuur en traditie van het gastland te respecteren”.

Het is niet de eerste keer dat er discussie ontstaat over de organisatie van sporttoernooien in Qatar. In ruil voor grote sommen geld worden die toernooien (zoals ook het WK voor clubs vorige week en het WK voetbal in 2022) daar georganiseerd, maar het gebrek aan mensenrechten en vooral vrouwenrechten daar zorgen regelmatig voor ophef.

Zie ook

https://redactie.palnws.be/2021/02/wk-finale-voor-clubs-in-qatar-zorgt-voor-ophef-vrouwelijke-scheidsrechters-krijgen-geen-hand/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen