Duitsland verkoopt aanvalsonderzeeërs aan Turkije, Griekenland bezorgd

Foto: Shutterstock. Duitsland verkoopt aanvalsonderzeeërs aan Turkije, Griekenland bezorgd

Uncategorized

Duitsland verkoopt aanvalsonderzeeërs aan Turkije, Griekenland bezorgd

Jakob Kürüm

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis is bezorgd over de verkoop van Type 214-aanvalsonderzeeërs aan Turkije door Duitsland.

Ondanks verschillende pogingen van de Grieken om de verkoop te bevriezen, heeft Duitsland de verzoeken van Griekenland altijd afgewezen, met als argument dat wapens met bestemming Turkije uitsluitend “maritieme goederen” zijn.

Spanning tussen Griekenland en Turkije

De Duitse wapenverkoop aan Turkije komt echter op een moment dat de spanningen met Griekenland en de schendingen van de maritieme soevereine rechten van het buurland door Turkije toenemen.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan voert een agressief buitenlands beleid. Turkije is in vier landen tegelijk militair actief:  Irak, Syrië, Libië en Azerbeidzjan. Bovendien provoceerde het buurlanden Cyprus en Griekenland – en dus ook de EU – herhaaldelijk in een geschil over gas- en oliereserves.

Griekenland, Cyprus en Frankrijk roepen Duitsland op wapenexport naar Turkije stop te zetten zolang het geschil met Griekenland blijft duren. In december weigerde Berlijn al eens een voorstel tot wapenembargo tegen Turkije.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Jakob Kürüm (°1994, Paderborn) is een zichtbaar en actief lid van de oosters-christelijke gemeenschap in Mechelen. Gemotiveerd door een groot maatschappelijk besef volgt Kurum het lijden en de vervolging van de christelijke geloofsgemeenschap in het Midden-Oosten en de rest van de wereld op.

1 gedachte over “Duitsland verkoopt aanvalsonderzeeërs aan Turkije, Griekenland bezorgd”

  1. Ja ‘moe Merkel’ ben je zo’n goede vriend van ‘den Tayyip’ ! Met ‘wir shaffen dass’ een overvloed wildvreemden in Europa binnenhalen heeft je portret voor de geschiedenis al gepenseeld. Nu de belager van het avondland mee bewapenen, toont je ware aard. Mag men aan uw redelijk bevattingsvermogen beginnen te twijfelen ? Slaat Alzheimer toe ?

Plaats een reactie

Delen