Eerste interview met Trump: “Ik zeg niet dat ik opnieuw meedoe, maar ik heb veel steun”

Foto Shutterstock: Eerste interview met Trump: “Ik zeg niet dat ik opnieuw meedoe, maar ik heb veel steun”

Uncategorized

Eerste interview met Trump: “Ik zeg niet dat ik opnieuw meedoe, maar ik heb veel steun”

Ruben Notteboom

Donald Trump, die zich momenteel in zijn eigen resort Mar-a-Lago in Florida bevindt, heeft zich voor het eerst sinds zijn vertrek opnieuw laten interviewen door Fox News, Newsmax en One American News. Hij deed dat naar aanleiding van de dood van Rush Limbaugh. Hij haalde ook uit naar Biden en beweert dat hij “niet zegt dat hij opnieuw zal meedoen, maar hij heeft veel steun.”

Rush Limbaugh overleed eerder deze week aan vergevorderde lonkanker. Trump had zeer veel respect voor hem. Rush Limbaugh had de oren en harten van miljoenen conservatieve Amerikanen en nam als eerste Trump, de underdog van de verkiezingen van 2016, serieus en wist zo zeer veel Amerikanen te overtuigen om op Trump te stemmen. In 2020 kreeg hij zelfs de presidentiële vrijheidsmedaille, de hoogste onderscheiding die een burger kan krijgen van de regering. Meer over Rush Limbaugh kunt u hier lezen.

“Biden is mentaal de weg kwijt”

Ter ere van Rush Limbaugh besloot Trump opnieuw interviews af te nemen. Het is de eerste keer dat hij dat doet sinds hij het Witte Huis verliet op 20 januari. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om stevig uit te halen naar Twitter en beweert dat de site maar saai is geworden zonder hem. Hij insinueerde ook dat hij mogelijk een eigen website zal maken. Hij zou daarover aan het onderhandelen zijn met enkele mensen. Daarnaast haalde hij zwaar uit naar de huidige Amerikaanse president, Joe Biden. Hij beweert dat Joe Biden mentaal volledig de weg kwijt is.

Hij kreeg ook de vraag of hij overweegt terug te komen in 2024. Die vraag antwoordde hij niet rechtstreeks, maar hij zei wel dat hij nog veel steun had. “Ik ben de enige president die oog in oog stond met impeachment en toch stijgt in de populariteitscijfers,” klonk het. Het is dus onduidelijk of hij zal terugkomen, waar veel Democraten voor vrezen. Ze wilden hem zelfs een tweede keer impeachen om dat onmogelijk te maken, maar dat is gefaald.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen