Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Uncategorized

Egbert Lachaert: “Stilte van andere partijen over dossier-El Kaouakibi is merkwaardig”

Anton Schelfaut

Volgens Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft zijn partij geen wetten overtreden met de financiering van de verkiezingscampagne van Sihame El Kaouakibi in 2019. Dat heeft hij gezegd in ‘De afspraak op vrijdag’. Verder hekelt hij ook de opvallende stilte van andere partijen over het dossier.

Egbert Lachaert zegt in ‘De afspraak op vrijdag’ dat de politiek in het algemeen een belabberd figuur heeft geslagen. Hij reageert daarmee op de commotie over de campagnefinanciering van Sihame El Kaouakibi in 2019.

“Men heeft de storm losgelaten op onze partij omwille van het dossier van Let’s Go Urban, maar laat ons eerlijk zijn, tal van partijen hebben transfers gedaan en witte konijnen geëngageerd. De stilte van andere partijen over het dossier is merkwaardig. De selectieve verontwaardiging eigenlijk ook”, zegt Lachaert.

“Als men mijn voorganger verwijt 50.000 euro steunbudget te geven aan een nieuwe kandidaat, dan moeten we eens zien wat iemand als Tom Van Grieken de laatste drie maanden heeft uitgegeven op sociale media. Dat is een drie- of viervoud daarvan. Dat is ook gedaan met belastinggeld en dan durft die een filmpje maken dat een liberale politica een zakkenvuller zou zijn.”

Lachaert vindt dat men “intellectueel eerlijker moet zijn”. “Deze week heeft de politiek in het algemeen een belabberd figuur geslagen. Dat klopt. Wij als partij gaan daar lessen uit trekken, maar iedere partij moet voor zijn eigen deur vegen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen