Frederik De Swaef - Foto GVA

Frederik De Swaef - Foto GVA

Uncategorized

Gazet van Antwerpen heeft nieuwe hoofdredacteur: Frederik De Swaef komt over van DPG Media

Wim De Smet

Gazet van Antwerpen heeft een nieuwe hoofdredacteur. Frederik De Swaef (36) verlaat Het Laatste Nieuws om vanaf 8 maart, samen met huidig hoofdredacteur Kris Vanmarsenille, de Antwerpse krant te gaan leiden.

De Swaef stond als hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws mee aan de wieg van het News City-project van DPG Media. Hij was er verantwoordelijk voor de succesvolle digitalisering van het regionieuws. Voordien was hij ook al hoofdredacteur van Flair, Story en Teve-Blad.

Frederik De Swaef deelt de stoel van hoofdredacteur bij GvA voorlopig met Kris Vanmarsenille. Zij zet eind dit jaar een stapje terug en wordt dan senior-writer bij de krant.

Senior-writer

Dat De Swaef afscheid neemt van Het Laatste Nieuws en DPG Media, is geen complete verrassing. “DPG Media heeft ervoor gekozen om voor elke medium te werken met een aparte hoofdredacteur”, zegt De Swaef. “Mijn werk als hoofdredacteur regio was voltooid. Daarom is het heel fijn dat de Gazet van Antwerpen net nu een nieuwe hoofdredacteur zocht.”

De Swaef wil zich ook bij Gazet van Antwerpen concentreren op het regionale nieuws. “Wat er echt leeft in Vlaanderen kom je het best te weten via het regionieuws. We hebben op dat vlak in ons land een rijke journalistieke traditie die door de digitalisering ongezien veel nieuwe mogelijkheden heeft gekregen. Ik ben dan ook fier dat ik samen met Kris een van de oudste kranten van ons land mag leiden. Gazet van Antwerpen is al 130 jaar de nummer 1 in de harten van de Antwerpenaren. Nu ook in mijn hart.

De Swaef is een geboren en getogen Aalstenaar. Hij liep school in het Sint-Jozefscollege in Aalst, waar zijn vader directeur was. Nadien studeerde hij politieke wetenschappen aan de UGent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

1 gedachte over “Gazet van Antwerpen heeft nieuwe hoofdredacteur: Frederik De Swaef komt over van DPG Media”

Plaats een reactie

Delen