Guy Verhofstadt lijkt naast Europese topfunctie te grijpen

Foto: Shutterstock. Guy Verhofstadt lijkt naast Europese topfunctie te grijpen

Uncategorized

Guy Verhofstadt lijkt naast Europese topfunctie te grijpen

/

Dan toch geen Europese topfunctie voor Guy Verhofstadt. De functie die hem in 2019 beloofd werd, lijkt nu toch door zijn vingers te glippen. Verhofstadt zelf zou volgens Knack zwaar teleurgesteld en boos zijn.

De gegeerde functie is het voorzitterschap van de Conferentie voor de Toekomst van Europa, een initiatief om aan de hand van burgerdialogen de Europese Unie dichter bij de bevolking te brengen. Tijdens het verdelen van de Europese topfuncties na de verkiezingen in 2019 werd dat voorzitterschap beloofd aan onze oud-premier, en Verhofstadt stond daarvoor zelfs het voorzitterschap van de liberale fractie af.

Maar nu blijkt dat Verhofstadt toch geen voorzitter zal worden. De voorzitters van het Europees Parlement, Europese Commissie en Europese Raad zullen immers samen het voorzitterschap opnemen. Daaronder komt een uitvoerend comité met bevoegde ministers, eurocommissarissen en europarlementsleden (waaronder Verhofstadt). Volgens Knack zou Verhofstadt echter niet staan te springen voor die constructie en is hij teleurgesteld over het feit dat hij dan toch geen voorzitter wordt.

 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Guy Verhofstadt lijkt naast Europese topfunctie te grijpen”

  1. Een nogal kort artikel. Mag ik raden waarom? Omdat de volledige redactie van PALNWS overuren klopt om maar één reden te vinden waarom Verhofstadt een Europese topfunctie zou verdienen.

Plaats een reactie

Delen