Jeroen Pols, jurist, vrijheidsstrijder, mede-eigenaar Duitse hoerenbuurt en spreekbuis van 'Viruswaarheid'

Foto: Facebook. Jeroen Pols, jurist, vrijheidsstrijder, mede-eigenaar Duitse hoerenbuurt en spreekbuis van 'Viruswaarheid'

Uncategorized

Jeroen Pols, jurist, vrijheidsstrijder, mede-eigenaar Duitse hoerenbuurt en spreekbuis van ‘Viruswaarheid’

Kristof Luypaert

Het Nieuwsblad portretteert vandaag Jeroen Sebastiaan Pols (52), jurist en inmiddels ook Bekende Nederlander van Viruswaarheid. Zelf beschouwt hij zich eerder als vrijheidsstrijder. Helemaal onbesproken is hij niet. Zijn rechtenstudies deed hij vanuit de gevangenis en hij is ook uitbater van een aantal prostitutieramen. Door zijn actie tegen de avondklok moest de Nederlandse regering alles uit de kast halen om te vermijden dat de avondklok zou afgeschaft raken. Vrijdag volgt het definitief vonnis.

Pols stelling is, en daarin is hij wellicht niet de enige, dat de coronamaatregelen ons doen afglijden “naar een autoritaire overheid”. Viruswaarheid zijn geen virusontkenners en erkennen dat het coronavirus gevaarlijk kan zijn voor sommige groepen mensen. Wel vindt Pols dat de toestand fel overdreven wordt. Hij gelooft dan ook dat de overheid de cijfers manipuleert en ziet daar een soort complot in.

Media volgen overheid kritiekloos

Zijn pijlen richt hij niet alleen tegen de regering, maar ook tegen andere betrokkenen. Hij richt zich onder meer tegen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), stedelijke overheden, maar ook tegen de censuur op Facebook en Google. De media verwijt hij “kritiekloos Volksgezondheid te volgen”.

Met Viruswaarheid trok hij al ten strijde, tevergeefs, tegen de mondmaskerplicht in de winkelstraten van Amsterdam. Met succes verzette hij zich tegen de verplichte test die hem en zijn familie was opgelegd om te mogen terugkeren uit Tanzania.

Jeroen Pols kreeg gelijk door de wankele wettelijke basis aan te vallen, zoals hij deed tegen de avondklok. Maar de kans bestaat dat die wet achteraf dan zal worden ‘gerepareerd’, net zoals dat gebeurde met die voor de verplichte test voor terugkeerders.

Jeroen Pols is bevriend met de zoon van de ‘Krottenkoning’

In de jaren negentig, toen hij een gevangenisstraf uitzat, studeerde hij in drie jaar tijd cum laude af aan de Open Universiteit. Hij is veroordeeld geweest wegens “lidmaatschap van een criminele organisatie”.

Pols is ook een oude bekende van het boegbeeld van de actiegroep, Willem Engels, die de zoon is van een van Pols’ eerste klanten, Cees Engels. Die man staat bekend als de krottenkoning. Engels werd in de jaren negentig veroordeeld voor betrokkenheid bij drughandel en was een van de meest beruchte huisjesmelkers ooit.

Pols heeft ook een zakelijke band met de oudere broer van de familie, Jan Engels. Zo is hij mede-eigenaar geworden van prostitutieramen in Duitsland. Jan Engels zou volgens de Nederlandse media zowat de helft van de Seks-Meile in Bremerhaven bezitten.

Maar zijn grote drijfveer blijft de bezorgdheid om zijn kinderen, “die in vrijheid moeten kunnen leven”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Jeroen Pols, jurist, vrijheidsstrijder, mede-eigenaar Duitse hoerenbuurt en spreekbuis van ‘Viruswaarheid’”

  1. Het artikel vertoont een verkeerde foto. Dat is namelijk een andere oplichter uit het Engelkamp: Mordechai Krispijn.
    De naam is niet Engels, maar Engel.
    Verder ontbreekt het vermelden van een drijfveer van de heren Pols en Engel: het treiteren van alles en iedereen die hun sctiviteiten en wensen in de weg staan en het ophitsen van mensen tegen hoger geplaatste personen en gezag . Zie in België bijvoorbeeld van Ranst die door de met narcisme behepte W. Engel m.b.v. misbruik van donaties voortdurend via kansloze rechtzaken werd geterroriseerd.

Plaats een reactie

Delen