Brusselse regering - Photonews

Brusselse regering - Photonews

Uncategorized

Kabinetten Brusselse regering fors uitgebreid

Wim De Smet

De kabinetten van de Brusselse ministers tellen 67 personeelsleden meer dan in 2019. Er werken nu 349 mensen op de 8 verschillende kabinetten.

Koploper is minister-president Rudi Vervoort (PS) die over een kabinet van liefst 82 medewerkers beschikt. De Brusselse staatssecretaris voor Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou (PS) telt 47 personeelsleden. Minister Elke Van Den Brandt (Groen) staat op derde plaats met 42 medewerkers. De liberaal Sven Gatz, die als Brussels minister verantwoordelijk is voor onder meer Financiën en Begroting, is de zuinigste als het op personeel aankomt. Op zijn kabinet werken ‘slechts’ 30 medewerkers.

Jan Jambon

Het hoge aantal kabinetsmedewerkers in Brussel werd in het verleden al vaker aangeklaagd. In Vlaanderen doen de ministers het met fors wat minder medewerkers. Zo beschikt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) over 47 kabinetsmedewerkers terwijl zijn partijgenoot Matthias Diependaele een ploeg van 30 personeelsleden heeft.

Brussels parlementslid Aurelie Czekalski, die de cijfers opvroeg, meent dat de uitbreiding van de kabinetten ongehoord is. “Toen ik op het kabinet van toenmalig eerste minister Charles Michel (MR) werkte, bestond het kabinet uit 43 of 44 mensen in totaal. 349 medewerkers voor 1 miljoen inwoners op 161 vierkante kilometer, dat is enorm”, zegt ze aan Bruzz. “Dat is nog buiten alle personeelsleden in de regionale en lokale administraties gerekend.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

Plaats een reactie

Delen