Kristof Calvo stopt als Groen-fractievoorzitter

Foto: Photonews. Kristof Calvo stopt als Groen-fractievoorzitter

Uncategorized

Kristof Calvo stopt als Groen-fractievoorzitter

Pieter Van Berkel

Kristof Calvo stopt deze maand met het fractievoorzitterschap van Groen-Ecolo. Dat maakt hij bekend op Twitter. Calvo gaat onder meer aan de slag bij het studiebureau van het Nederlandse GroenLinks.

“Voortaan wil ik mij als Kamerlid kunnen focussen op inhoudelijk werk”, schrijft Calvo. “Tegelijk zal ik het komende jaar als fellow actief zijn bij het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks, de denktank van de Nederlandse groenen. De tijd die hiermee vrijkomt en de inspiratie uit Nederland zullen mij helpen om een betere volksvertegenwoordiger te zijn.”

Kristof Calvo: “Op andere manier aan politiek doen”

Hoewel hij aangeeft het fractievoorzitterschap – een functie die hij sinds 2014 bekleedde – te zullen missen, zegt hij ook dat hij in die rol “helemaal werd opgeslorpt door de dagjespolitiek”. “Ik wil de komende tijd op een andere manier aan politiek kunnen doen”, klinkt het.

“Ik blik tevreden terug op ons parcours sinds mijn aantreden in 2014”, zegt Calvo. “Ecolo en Groen tonen elke dag dat samenwerken over de taalgrens kan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen