Pieter Van Berkel hekelt "wereldvreemdheid" van Open Vld en Groen: "Wie sprint er het eerst onder de kiesdrempel?"

Egbert Lachaert. Photo News

Binnenland politiek

Lachaert over El Kaouakibi: “Het is voor haar geen gemakkelijke periode”

Wijnand Meeus

Vrijdag was Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert te gast in VTM nieuws waar hij zich uitsprak over de zaak El Kaouakibi. Daarbij lijkt de voorzitter haar te verdedigen voor de aantijgingen dat ze 103.000 euro aan facturen betaald heeft gekregen van de liberale partij. “Het is voor haar geen gemakkelijke periode, mentaal is het heel moeilijk”, vertelt hij.

“Hoe schuldig iemand ook mag lijken in de media of op sociale media, laten we alstublieft opletten. Mensen kunnen op het einde van de rit onschuldig blijken”, klonk het verder bij Lachaert in VTM nieuws. “Het is voor haar geen gemakkelijke periode. Zij moet zich verweren tegen iets wat voor haar niet evident is. Mentaal is het heel moeilijk.” Gisteren werd door de statutaire commissie van de partij beslist om Sihame El Kaouakibi op non actief te zetten.

Lachaert: “Ik ga hier niet het proces maken van het verleden”

“Ik ga niet ontkennen dat dit , ik ben nog niet lang voorzitter van de partij, niet de leukste passage is”, reageert Lachaert op de vraag of dit de partij zal schaden. “Maar goed, het is dan de rol van een voorzitter om ook in woelig water het schip hier uit te sturen. Ik denk dat we ook naar de toekomst toe hier een aantal lessen uit moeten trekken naar hoe men rekruteert voor verkiezingen.”

“We ons achteraf gaan afvragen, met alles wat er in de media verschijnt, was het een goede beslissing om een uniek figuur als Sihame te betrekken bij de partij. Een voorzitter moet soms beslissingen nemen die achteraf goed of slecht blijken uit te draaien.” De beslissing werd niet door Egbert Lachaert maar door zijn voorgangster Gwendolyn Rutten gemaakt. Of Rutten een fout heeft gemaakt wilt Lachaert niet op reageren. “Ik ga hier niet het proces maken van het verleden“, aldus Lachaert.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen