Lachaert over zonnepanelen: "Mocht Tommelein nog minister zijn, dan lag ontslag in de weegschaal"

Foto: VRT. Lachaert over zonnepanelen: "Mocht Tommelein nog minister zijn, dan lag ontslag in de weegschaal"

Uncategorized

Lachaert over zonnepanelen: “Mocht Tommelein nog minister zijn, dan lag ontslag in de weegschaal”

Anton Schelfaut

Bart Tommelein (Open Vld) had ontslag moeten nemen als minister van Energie, indien hij dat mandaat nog vervulde. Dat heeft Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert gezegd in een interview met De Standaard, waarin hij terugblikt op de heisa rond de zonnepanelen. “Eigenlijk moet het volledige parlement opstappen”, vindt hij.

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert legt de verantwoordelijkheid voor de zonnepanelenkwestie bij voormalig minister van Energie Bart Tommelein, die het hele dossier voorbereidde. Of hij dan geen ontslag moet nemen? “Bart is geen minister meer, hem kan je het niet vragen. En voor Lydia Peeters zou het onterecht zijn. De zaak zou anders liggen mocht Bart nog minister zijn, dan lag een ontslag in de weegschaal. Hij weet dat.”

“Hetzelfde geldt trouwens voor N-VA’er Theo Francken in het kader van de affaire-Kucam”, zegt Lachaert. “Als lid van de uitvoerende macht zou hij onmogelijk nog kunnen functioneren.”

“Bart Tommelein krijgt hulde voor de verantwoordelijkheid die hij opneemt. Hij was de promotor, hij heeft zich geëxcuseerd. Voor Lydia Peeters is het dossier toch zuur. Als zijn opvolger was ze pas twee maanden minister, zij heeft het decreet ook niet gemaakt. Het parlement is daarvoor verantwoordelijk. Eigenlijk moet dan het volledige parlement opstappen”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Lachaert over zonnepanelen: “Mocht Tommelein nog minister zijn, dan lag ontslag in de weegschaal””

Plaats een reactie

Delen