Leopold Lippens - Photonews

Leopold Lippens - Photonews

Uncategorized

Leopold Lippens (79) overleden

Wim De Smet

Graaf Leopold Lippens (79) is overleden. Hij leed aan leukemie. Lippens was sinds 1979 burgemeester van kustgemeente Knokke-Heist.

Leopold Lippens was de kleinzoon van voormalig minister Maurice August Lippens. De vader van Leopold, Léon Lippens, was ook burgemeester in Knokke, terwijl zijn broer Maurice dan weer furore maakte in de zakenwereld.

De naam van Leopold Lippens werd vaak gelinkt aan controversiële uitspraken. In de jaren ’90 haalde hij de woede van veel dagjestoeristen op zich toen hij hen omschreef als ‘frigoboxtoeristen’.

Hartoperatie

Leopold Lippens kreeg vorig jaar te horen dat hij aan leukemie leed maar het was niet de eerste keer dat hij met gezondheidsproblemen werd geconfronteerd. In 2015 onderging hij al een zware hartoperatie. In een interview met de Krant van West-Vlaanderen, eind vorig jaar, verteld hij openhartig over zijn gezondheid. “Tijdens een controle stelden de dokters leukemie vast”, liet hij in de krant noteren. “Gelukkig een behandelbare vorm, maar toch. De dokters in Brugge hebben schitterend werk geleverd en daar ben ik hen ontzettend dankbaar voor.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

Plaats een reactie

Delen