Lockdown zorgt voor minder maar zwaardere verkeersongevallen

Foto: Shutterstock. Lockdown zorgt voor minder maar zwaardere verkeersongevallen

Uncategorized

Lockdown zorgt voor minder maar zwaardere verkeersongevallen

Wijnand Meeus

Volgens schadeverzekeraar AXA is het aantal verkeersongevallen in 2020 fors gedaald ten opzichte van de voorbije jaren. Aan de andere kant ziet men ook een andere trend. De ongevallen van dit jaar kwamen vaak gepaard met meer en zwaardere lichamelijke schade.


“Het verkeersinstituut Vias meldde eerder al dat het van 2013 geleden is dat de ongevallen tijdens de eerste zes maanden van het jaar zo ernstig waren”, klinkt het bij AXA. “Aangezien er minder verkeer was, lag overdreven snelheid vaak aan de oorzaak van de ongevallen. In februari, mei, augustus en september vielen veel dodelijke slachtoffers. September 2020 was zelfs dodelijker dan september 2019. Het mooie weer lokte veel mensen naar buiten, ook zwakke weggebruikers.”

Naast auto-ongevallen zouden ook de fietsongevallen fel zijn toegenomen. “Als marktleider in arbeidsongevallen zien we dat fietsongevallen tijdens het woon-werkverkeer steeds ernstiger worden en zich ook steeds vaker voordoen. Liefst 35 procent meer de voorbije vier jaar. In één op de vijf gevallen leidt de ernst van de verwondingen tot een afwezigheid van meer dan een maand.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen