Maggie De Block kapittelt dokter op Twitter na gebruik van 'dansende man' emoticon: "Een verkeerde interpretatie"

Foto: PhotoNews. Maggie De Block kapittelt dokter op Twitter na gebruik van 'dansende man' emoticon: "Een verkeerde interpretatie"

Uncategorized

Maggie De Block kapittelt dokter op Twitter na gebruik van ‘dansende man’ emoticon: “Een verkeerde interpretatie”

Kristof Luypaert

Op Twitter maakte Open Vld fractieleider Maggie De Block donderdagavond een pijnlijke uitschuiver. Nadat een dokter die net gevaccineerd was een blije tweet stuurde waarin ze haar vreugde over de vaccinatie bekendmaakte met een emoticon van een ‘dansende’ man kapittelde De Block haar in scherpe bewoordingen. “U werd prioritair gevaccineerd als arts om patiënten te kunnen helpen, niet om te dansen” schreef De Block. Later erkende ze haar vergissing en verwijderde ze de tweet maar het kwaad was al geschied.

Dokter Caroline Depuydt die net haar eerste spuitje met een coronavaccin had gekregen toonde zich enthousiast en wilde die vreugde delen met haar volgers. “Eerste dosis van het vaccin is gebeurd. Yess. Weldra meer vrijheid”. Daarachter plaatste ze een emoticon van een dansende man, een lachende smiley met twee hartjes en een zonnetje.

Maar die vreugde was van korte duur, want kort na haar tweet retweette de oud-minister van Volksgezondheid Maggie De Block, terwijl ze haar berispte: “U werd prioritair gevaccineerd als arts om patiënten te kunnen helpen, niet om te dansen.”

Daarop ontstond nog een felle discussie tussen De Block en dokter Depuydt waarbij De Block nog enige tijd voet bij stuk bleef houden. “O mijn god. Wat denkt u dat ik de voorbije 20 jaar doe, en meer bepaald al een jaar lang sinds de covidcrisis? Ik heb de helft van mijn vakantie geannuleerd. Ik heb meerdere zorgeenheden beheerd… “

Ondanks de uitleg van de dokter bleef De Block voet bij stuk houden en besloot: “Dan weet u dat uw boodschap een fout signaal gaf”.

https://twitter.com/WMostmans/status/1365031632546238465?s=20

Al snel ging de tweet viraal en ook in Open Vld kringen reageerde men online als offline duidelijk ‘not amused’. Een Jong Vld’er raadde De Block alvast aan “dringend zelf een arts te consulteren” en sloot af “met liberale groeten”.

Na een zekere tijd besefte De Block de gevolgen van haar actie en sprak ze van een misverstand. Ze plaatste een nieuwe tweet waarin ze benadrukte dat het terecht is dat zorgverstrekkers prioritair gevaccineerd worden: “Blijkbaar heb ik de boodschap een verkeerde interpretatie gegeven. Fijne avond verder. Hou het veilig.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen