N-VA in Wallonië doet denken aan Toon Van Overstraeten

Bart De Wever. Photonews

Uncategorized

Maggie De Block (Open Vld) openhartig over leven met overgewicht: “Het is wat het is”

Anton Schelfaut

Maggie De Block (Open Vld) was zondag te gast in ‘De zevende dag’, waar ze onbeschroomd kwam praten over leven met overgewicht. Dat deed ze naar aanleiding van de nieuwe fictiereeks ‘Albatros’. “Op mijn leeftijd heb je alle diëten waarschijnlijk al zeven keren gevolgd”, klinkt het.

Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vertelde in ‘De zevende dag’ hoe ze haar lichaam heeft leren aanvaarden zoals het is. Daarom heeft ze op een bepaald moment ook beslist om te stoppen met lijnen.“Op mijn leeftijd heb je alle diëten waarschijnlijk al zeven keren gevolgd.”

“Ik heb er lang mee geworsteld. Maar stoppen met diëten was een opluchting. Mijn sociaal leven leed eronder. Nu heb ik aanvaard wie ik ben. Mijn lichaam zit zo in elkaar. Je kan je hele ­leven ongelukkig zijn, maar dat wil ik niet”, schreef De Block 3 jaar geleden al op Facebook.

De Block benadrukt dat ze wel degelijk gezond eet en op haar voeding let. “Anders was ik misschien nog veel dikker”, zegt ze. “Maar het is wat het is.”

Als arts erkent De Block dat er heel wat gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan obesitas. “Het is een chronische aandoening. En het is een belasting voor uw lichaam. Zowel voor uw gewrichten als voor uw hart. De comorbiditeit ervan is gekend. Dat hebben we ook in coronatijden gezien.” 

“Maar dat wil niet per se zeggen dat je heel ongezond leeft”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen