Meerderheid Republikeinen wil Trump in 2024 opnieuw als presidentskandidaat

Foto: Shutterstock. Meerderheid Republikeinen wil Trump in 2024 opnieuw als presidentskandidaat

Uncategorized

Meerderheid Republikeinen wil Trump in 2024 opnieuw als presidentskandidaat

/

De meerderheid van de Amerikaanse Republikeinen staan nog steeds achter voormalig president Donald Trump, zo blijkt uit een peiling die vandaag gepubliceerd werd. Trump zou dan ook topfavoriet zijn om bij de volgende presidentsverkiezingen opnieuw de Republikeinse kandidaat te zijn.

Donald Trump werd bij de verkiezingen eind vorig jaar niet herverkozen, maar zou in 2024 mogelijks opnieuw een gooi willen doen naar het presidentschap. Hij heeft daarbij nog steeds steun van de Republikeinse kiezers, zo blijkt uit een peiling van Politico en Morning Consult.

Republikeinen staan achter Trump

Bijna 60% van de Republikeinen geeft aan dat ze hopen dat Donald Trump een prominente rol blijft spelen binnen hun partij, zo’n 54% zegt op Trump te zullen stemmen indien hij kandidaat zou zijn bij de Amerikaanse voorverkiezingen.

De Democraten hoopten met de impeachment-procedure om het Trump onmogelijk te maken om nog kandidaat te zijn bij presidentverkiezingen. Zaterdag werd Trump in de Senaat evenwel vrijgesproken. Hij zou dus in principe opnieuw president kunnen worden. De oud-president gaf ook al aan daar zeker open voor te staan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen