Sihame El Kaouakibi vergelijkt zichzelf met Bart De Pauw: “Ik kan meespreken over de negatieve impact van gecanceld worden”

Bart De Pauw / Sihame El Kaouakibi (Photonews/Instagram)

Uncategorized

Minister van Energie Tinne Van der Straeten blijft vasthouden aan kernuitstap

Anton Schelfaut

Volgens Microsoft-oprichter Bill Gates is een omslag naar een klimaatneutrale wereld niet mogelijk zonder kerncentrales. Dat leverde hem heel wat kritiek op vanuit groene hoek. In een opiniestuk in De Tijd blijft ook minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) vasthouden aan de kernuitstap.

In zijn nieuwste boek ‘How to avoid a Climate Disaster’ pleit Bill Gates voor veilige, volautomatische kerncentrales, diep weggestoken onder de grond. Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) treedt hem daarin bij. “Wat Gates beschrijft, is alles wat onze kerncentrales niet zijn. Vandaar de duidelijke beslissing van deze regering om door te gaan met de kernuitstap.”

Van der Straeten waarschuwt ervoor om het brede plaatje niet uit het oog te verliezen. “Even de blik op de toekomst. Tegen 2030 is 22 GW hernieuwbare energie nodig, 64 GW tegen 2050. Dat is de uitdaging, dat is de foto. Op die foto zijn die twee kerncentrales niet meer dan een pixel. Wie alleen naar de pixel kijkt, dreigt dan ook het bredere plaatje uit het oog te verliezen.”

De minister meent dat de huidige koers niet meer mag veranderen. “Er is nood aan investeringszekerheid voor bedrijven en particulieren (…) En een beleid dat niet om de haverklap de regels wijzigt. Dat is het engagement dat ik aanga.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Minister van Energie Tinne Van der Straeten blijft vasthouden aan kernuitstap”

  1. Groen pleegt chantage in deze regering, ik weet uit betrouwbare bron dat een deel van de politici van andere partijen niet akkoord gaan met de kernuitstap van groen , en problemen vrezen met de bevoorrading maar gebonden zijn anders valt deze regering. Dat is het chantage middel van de groenen . en een ding is zeker de elektriciteit factuur zal met minstens 30 tot 50 % procent stijgen voor de particulieren tussen dit en 5 jaar !! als hun plannen uitgevoerd worden !!

  2. De dogmatische groene ecofashisten houden vast aan hun plannen . Hun dogma’s zijn belangrijker dan feiten . Vooral omdat anderen altijd de factuur betalen .

Plaats een reactie

Delen