Dertien Brusselse gemeenten starten 2024 zonder begroting: “Gemeenten kunnen het financieel én bestuurlijk niet meer aan”

Mathias Vanden Borre tijdens de Brusselse gemeenteraad. Belga

Uncategorized

MR wil debat over avondklok in Brussels Parlement

Anton Schelfaut

De MR wil een debat in het Brussels Parlement over de verlenging van de avondklok. Wallonië voert vanaf 1 maart een nachtklok in van middernacht tot vijf uur ’s ochtends. Het Brussels Gewest blijft echter vasthouden aan de avondklok om 22.00 uur. Dat schrijft Bruzz.

“De publieke steun voor de maatregelen slinkt. Meer dan ooit moet de transparantie over de beweegredenen van politici absoluut zijn.” Zo staat te lezen in een brief van MR-fractieleider Alexia Bertrand aan de voorzitter van het Brussels Parlement. Daarin roept ze op tot een debat over de avondklok en de coronamaatregelen in zijn geheel.

Volgens de Brusselse liberalen moet de regering uitleg geven over de handhaving van de avondklok om 22.00 uur. “Bepaalde maatregelen, zoals de avondklok, blijven weliswaar nuttig om de epidemie onder controle te krijgen en risicogedrag in te perken, maar zij beperken ook de meest fundamentele vrijheden”, legt Bertrand uit. “Weegt het voordeel op tegen de nadelen? Ik denk aan de gevolgen voor de geestelijke gezondheid, met name die van jongeren, of de gevolgen voor de activiteiten van sectoren als de horeca, die in deze crisis al veel hebben verloren.”

“Deze kwesties zijn complex en rechtvaardigen dat dit debat wordt gevoerd met alle verkozenen, in de grootst mogelijke transparantie ten aanzien van de Brusselse bevolking”, besluit Bertrand.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen