Grondwettelijk Hof verwerpt beroep van N-VA tegen federale regeling artsenquota

Minister van Volksgezondheid Vandenbroucke. Photonews

Binnenland politiek

N-VA-ondervoorzitster Valerie Van Peel: “Niet naar links of rechts opschuiven”

Anton Schelfaut

Volgens Valerie Van Peel, de nieuwe ondervoorzitster van N-VA, moet de partij haar koers niet veranderen. Dat zegt ze in een interview met De Tijd. “We hoeven niet naar links of naar rechts op te schuiven. Maar we moeten, na jaren van mee besturen, ons verhaal wel weer aanscherpen”, klinkt het.

Ondervoorzitster Valerie Van Peel vindt het belangrijk “dat de N-VA tegen het politiek correcte denken durft in te gaan”. “We boden oplossingen voor de problemen rond migratie en identiteit. Dat verhaal moeten we blijven vertellen. Daarvoor hoeven we niet naar links of naar rechts op te schuiven. Maar we moeten, na jaren van mee besturen, ons verhaal wel weer aanscherpen.”

Volgens de ondervoorzitster is de partij heel sterk gaan focussen op thema’s als veiligheid en migratie. “Maar omdat de focus alleen daar lag, hebben we bij sommigen een hardvochtig imago gekregen. We moeten opnieuw breder gaan, zodat alles weer in balans komt.”

Of Van Peel vindt dat de N-VA de richting van Vlaams Belang moet uitgaan? “Het Vlaams Belang roept: iedereen buiten en alle problemen zijn opgelost. Dat is behalve totaal irrealistisch ook totaal onwenselijk. En dan zeggen ze: als dat is gebeurd, hebben we geld genoeg om iedereen keiveel pensioen te geven. Dat is een succesmodel, maar alleen zolang je het niet in de praktijk moet omzetten. Als je hun beleid voert, stort heel dat verhaal als een kaartenhuisje in elkaar.”

“Wij zijn een bestuurspartij, geen establishmentpartij. En we zijn ook geen zweeppartij, zoals het Vlaams Belang. Die denken hun hele leven lang groot gelijk te hebben, maar ze bereiken er niks mee. De grootste fout die kiezers kunnen maken, is denken dat het Vlaams Belang het voor hen gaat oplossen”, besluit Van Peel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen