Nederland gaat versoepelen en meer testen om nog meer te kunnen versoepelen

Foto: Shutterstock. Nederland gaat versoepelen en meer testen om nog meer te kunnen versoepelen

Uncategorized

Nederland gaat versoepelen en meer testen om nog meer te kunnen versoepelen

/

De Nederlandse regering heeft zonet aangekondigd dat de coronamaatregelen er volgende week versoepeld zullen worden. Alle contactberoepen mogen heropstarten en teamsporten in de buitenlucht worden weer toegestaan voor iedereen tot 27 jaar. Daarnaast zullen ze meer gaan testen om nieuwe versoepelingen snel mogelijk te maken.

“Dit is nog niet het einde van de crisis. Maar het einde is wel begonnen.” Dat was de boodschap van Nederlands premier Mark Rutte en vicepremier Hugo de Jonge vandaag tijdens de persconferentie waarbij de versoepelingen werden aangekondigd. De eerste versoepelingen komen er volgende week en andere versoepelingen moeten zo snel mogelijk volgen.

Volgende week dinsdag mogen alle contactberoepen in Nederland, met uitzondering van sekswerkers, weer opstarten. Een week later zullen mensen tot 27 jaar weer buiten mogen sporten in teamverband, op dit moment is dat net als in ons lang enkel toegestaan voor minderjarigen. Ook de detailhandel mag de deuren dan weer openen.

Meer testen voor meer versoepelingen

Het zijn de eerste versoepelingen van hopelijk snel velen, klinkt het. Om nog meer te kunnen versoepelen, gaat Nederland veel meer testen. Het idee is dat ze mensen niet alleen willen testen wanneer men denkt dat ze besmet zijn, maar ook als bewijs om aan te tonen dat ze gezond zijn. Zo zouden mensen met een bewijs van negatieve test binnenkort toegang krijgen tot voetbalstadions, de bioscoop, het theater, enzoverder.

Rutte vroeg tot slot aan de Nederlanders om in ruil voor de versoepelingen wel het gezond verstand te blijven gebruiken. “Extra ruimte betekent ook eigen verantwoordelijkheid. Uw gedrag doet ertoe”, aldus Rutte. “Ik wil met elke Nederlander apart de afspraak maken dat we ons nog nauwer aan de basisregels gaan houden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen