Sfeerbeeld Nijmegem - Foto Shutterstock

Sfeerbeeld Nijmegem - Foto Shutterstock

Uncategorized

Nederlandse horecazaken in verzet: “Terrassen gaan open, ondanks lockdown”

Wim De Smet

Een actiegroep van Koninklijke Horeca Nederland roept restaurant- en cafébazen op om op 2 maart, ondanks de lockdown, toch de terrassen te openen. Dat meldt persbureau ANP.

Koninklijke Horeca Nederland telt 65 afdelingen en de organisatie riep in januari ook al op om de horecazaken te heropenen. Uiteindelijk trok de actiegroep die oproep in omdat de besmettingscijfers te hoog bleken.

Maar nu ligt de situatie anders, menen de organisatoren. Volgens hen is de grens bereikt en is een langere sluiting van de horeca niet langer houdbaar. Heel wat horeca-uitbaters in de provincie Brabant hebben al bekendgemaakt dat ze gehoor gaan geven aan de oproep en effectief hun terrassen zullen heropenen.

“Veilig en verantwoord”

“Heel veel horecamensen geven aan dat het niet langer meer kan op deze manier”, zegt initiatiefnemer Johan De Vos, voorzitter van de horeca-afdeling in Breda, aan ANP. “Er moet iets gebeuren en alle collega’s in Nederland zijn welkom om zich aan te sluiten. Want wij weten zeker dat we veilig en verantwoord onze zaken kunnen openen. Om te beginnen buiten met de terrassen. Uiteraard wel op anderhalve meter.”

In België is voorlopig geen sprake van gelijkaardige initiatieven. Belangenorganisatie Horeca Vlaanderen heeft wel een plan voorgesteld waarbij de horeca, onder strenge voorwaarden, vanaf 1 april gedeeltelijk zou kunnen heropenen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

Plaats een reactie

Delen