Nigeriaanse drugsdealer DLarge krijgt werkstraf voor witwassen en drugshandel, drie maanden cel wegens verboden wapens

Foto: YouTube. Nigeriaanse drugsdealer DLarge krijgt werkstraf voor witwassen en drugshandel, drie maanden cel wegens verboden wapens

Justitie

Nigeriaanse drugsdealer DLarge krijgt werkstraf voor witwassen en drugshandel, drie maanden cel wegens verboden wapens

Kristof Luypaert

De 36-jarige Solomon M, een rapper en drugsdealer van Nigeriaanse origine, die in Oostende woont kon op begrip en mildheid van de rechter in beroep rekenen. De rechter sprak enkel een werkstraf uit voor de feiten van witwassen en drugshandel. Voor het bezit van verboden wapens kreeg hij drie maanden celstraf. Solomon M. is op YouTube bekendheid als rapper DLarge. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De man is afkomstig uit Nigeria en woont al meer dan vijftien jaar in België. Onder de artiestennaam DLarge werkte hij aan een carrière als Afropop-muzikant, in zijn thuisland Nigeria. Hij nam daarbij videoclips op in decors van Vlaamse kerken en kastelen.

In december 2018 werd hij op de luchthaven van Schiphol onderschept met 42.455 euro cash geld in zijn bezit. Hij zou dat van ene ‘mister Didi’ hebben gekregen om auto-onderdelen mee te kopen. Toen de Oostendse politie een huiszoeking in zijn appartement deed troffen de agenten ook 182 gram heroïne, 20 gram cocaïne en vier gsm’s. Hij bekende ook dat hij een drugsdealer is in Oostende. Naar eigen zeggen doet hij dat “te voet, en amateuristisch”.

Dat het geld afkomstig zou zijn uit verkoop van drugs ontkende Solomon M. Dat hij via banktransacties ook duizenden euro’s naar Nigeria overmaakte, was volgens zijn advocate geen witwas. In plaats van de twee jaar effectief die de man in eerste aanleg gekregen had, vroeg en bekwam zijn advocate nu enkel een werkstraf.

De rechtbank blijft hem schuldig achten aan dealen en witwaspraktijken. Maar de rechter ging wel in op de vraag tot een werkstraf. Solomon D. moet nu 300 uur werkstraf uitvoeren. Als hij die niet doet, krijgt hij alsnog twee jaar cel. Op zijn appartement zijn ook drugs, een boksbeugel en een bankkaartmes aangetroffen. Voor die feiten is hij veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf, wegens bezit van verboden wapens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen