Nog niet zeker dat sp.a Vooruit wordt

Foto: Photonews. Nog niet zeker dat sp.a Vooruit wordt

Uncategorized

Nog niet zeker dat sp.a Vooruit wordt

Pieter Van Berkel

Er dreigt een juridische strijd los te barsten over de naam Vooruit. Een tiental lokale partijen met de naam eist dat de sp.a de geplande naamsverandering stopzet. Dat schrijft De Morgen.

De sp.a ontving een tiental ingebrekestellingen van lokale partijen die al veel langer de naam Vooruit dragen. “Als een andere partij haast dezelfde naam gaat gebruiken, kan dat tot enorme verwarring leiden”, zegt Els Moyens van Tienen Vooruit. “Moeten de mensen dan straks kiezen tussen Tienen Vooruit en Vooruit Tienen? Geen kat die dat verschil gaat begrijpen.”

De partijen worden gesteund door Platform Vooruit, een organisatie die lokale partijen bijstaat met praktijk- en juridische kennis. Voorzitter Georges Verstichel heeft naar eigen zeggen verschillende keren tevergeefs geprobeerd met sp.a-voorzitter Conner Rousseau in gesprek te gaan.

“Sp.a wordt Vooruit, daar verandert niets aan”

Bij de sp.a is met niet onder de indruk. “De naamsverandering stoppen is absoluut niet aan de orde”, zegt een woordvoerder. “We zullen lokaal met die mensen rond de tafel zitten, er zijn altijd oplossingen te vinden. Maar sp.a wordt Vooruit, daar verandert niets aan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen