Nollet geeft toe: "Ik heb meer dan één nauw contact"

Foto: Photonews. Nollet geeft toe: "Ik heb meer dan één nauw contact"

Uncategorized

Nollet geeft toe: “Ik heb meer dan één nauw contact”

Pieter Van Berkel

Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet respecteert de regel over één knuffelcontact al weken niet meer. Dat geeft hij toe in Matin Première op de RTBF.

“In het begin heb ik de maatregel over de persoonlijke bubbel gerespecteerd, maar sinds enkele weken sta ik mezelf toe om thuis twee mensen, een koppel, te ontvangen”, antwoordde Nollet op de vraag of het aantal knuffelcontacten uitgebreid moet worden. Hij is naar eigen zeggen bereid om een boete te betalen.

Nollet: “We moeten de bubbel durven lossen”

“Ik doe het maximum, maar ik ben een mens en menselijke contacten zijn iets vitaals. Een enkel nauw contact sinds november, ik vind dat niet houdbaar”, zegt de Ecolo-covoorzitter. “Die bubbel was nodig, maar vandaag moeten we dat durven lossen en de sociale noden in rekening brengen.”

PS-voorzitter Paul Magnette haalde hard uit naar de uitspraken van Nollet. “Als een partijvoorzitter publiekelijk verklaart dat hij de regels niet respecteert, hoe kunnen wij dan verwachten dat de burgers die regels wel respecteren”, vraagt Magnette. “Daar zakt mijn broek van af.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Nollet geeft toe: “Ik heb meer dan één nauw contact””

Plaats een reactie

Delen