Opnieuw tientallen migranten gered voor Libische kust

Foto: Shutterstock. Opnieuw tientallen migranten gered voor Libische kust

Uncategorized

Opnieuw tientallen migranten gered voor Libische kust

Anton Schelfaut

De Libische kustwacht en de Duitse ngo Sea-Watch hebben zondag tientallen migranten gered voor de Libische kust. De kustwacht haalde bijna honderd mensen uit het water. Twintig anderen zijn als vermist opgegeven. Sea-Watch liet weten 73 migranten te hebben opgepikt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De Libische kustwacht bracht de migranten naar de maritieme basis van Tripoli. Daar werden ze opgewacht door een team van de Internationale Organisatie voor Migranten (IOM). De migranten zouden afkomstig zijn uit Kameroen, Soedan en Mali. Twee overlevenden zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een twintigtal opvarenden werd als vermist opgegeven.

De Duitse ngo Sea-Watch laat zondag weten 73 migranten te hebben gered voor de Libische kust. Vrijdag en zaterdag pikte de Sea-Watch 3 in totaal 145 mensen op. Daardoor bevinden zich op dit moment zo’n 220 migranten op het schip.

Volgens de IOM kwamen vorig jaar meer dan 1.200 migranten om het leven in de Middellandse Zee. Dit jaar zijn dat er al 170. In 2021 zijn al 3.700 migranten uit het water gehaald en teruggebracht naar Libië.

In Italië zijn dit jaar al bijna 4.500 migranten per boot aangekomen. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Opnieuw tientallen migranten gered voor Libische kust”

  1. Zeevaart was vooral in vorige eeuwen een zeer riskante bezigheid. Onder zeevaarders is daardoor een erecode ontstaan die hen verplichtte collega’s in nood te helpen. Naderhand is deze erecode omgezet in dwingende wetgeving. Noch de erecode, noch de wetgeving hielden er evenwel rekening mee dat mensen met opzet op zee in nood konden gebracht worden. Vandaag doen criminele bendes dat. Een zeer lucratieve bezigheid met meer dan duizend doden per jaar tot gevolg. Een zeer lucratieve bezigheid die kan blijven bestaan omdat de meeste in nood gebrachte personen gered worden. Een zeer lucratieve bezigheid die uitsluitend kan overleven doordat ngo’s massaal slachtoffers redden. Deze ngo’s zijn een onontbeerlijk onderdeel van dit crimineel circuit. Zij zijn medeplichtig aan de dood van meer dan duizend mensen per jaar. In een beschaafde samenleving zouden deze ngo’s en hun vertegenwoordigers zwaar gestraft worden.

Plaats een reactie

Delen