Parket start onderzoek naar reis Dries Van Langenhove

Foto: Shutterstock. Parket start onderzoek naar reis Dries Van Langenhove

Uncategorized

Parket start onderzoek naar reis Dries Van Langenhove: “Zouden zich moeten schamen”

/

Het parket van Halle-Vilvoorde laat weten dat het een onderzoek heeft geopend naar de zogenaamd niet-essentiële reis van Kamerlid Dries Van Langenhove naar Parijs. Van Langenhove was naar Frankrijk afgereisd voor een betoging voor vrijheid van meningsuiting, essentieel volgens Van Langenhove en partijvoorzitter Tom Van Grieken.

Dries Van Langenhove was zaterdag met Schild & Vrienden aanwezig op een betoging in Parijs tegen het verbieden van de rechts-nationalistische beweging Génération Identitaire. De Franse overheid wil die beweging mogelijks verbieden en Van Langenhove vreest dat dit een precedent zal zijn voor het verbieden van Schild & Vrienden. “Als het regent in Parijs, dan druppelt het in Brussel”, aldus Van Langenhove.

Essentieel?

Al snel kreeg Van Langenhove op sociale media heel wat kritiek over zich heen omdat hij, ondanks het verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland, dat toch gedaan zou hebben. Van Langenhove zelf verdedigde zich door te stellen dat het volgens hem wel degelijk om iets essentieel ging, namelijk het verdedigen van de vrijheid van meningsuiting. Hij kreeg daarbij steun van Vlaams Belang-partijvoorzitter Tom Van Grieken die dezelfde mening was toegedaan, maar het parket denkt daar schijnbaar anders over.

Zij laten immers weten dat ze een onderzoek hebben ingesteld tegen Dries Van Langenhove omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan de regels wat betreft niet-essentiële reizen. Dries Van Langenhove reageert tegenover onze redactie op dat nieuws. “Als ik klacht neerleg wegens serieuze doodsbedreigingen of wegens geweldpleging, dan worden die door het parket geseponeerd“, aldus Van Langenhove. “Maar als ik perfect volgens de regels naar Frankrijk ga, dan schiet het parket wél meteen in actie. Ze zouden zich moeten schamen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen