Pas versoepelingen in mei? Persconferentie De Croo zorgt voor teleurstelling

Foto: Photonews. Pas versoepelingen in mei? Persconferentie De Croo zorgt voor teleurstelling

Uncategorized

Pas versoepelingen in mei? Persconferentie De Croo zorgt voor teleurstelling

/

Premier Alexander De Croo gaf vandaag een persconferentie waarin de statistische modellen besproken worden waarop de maatregelen en mogelijke versoepelingen gebaseerd worden. Er zijn daarbij vier scenario’s, maar alles wijst op versoepelingen vanaf mei.

Coronamoeheid en maatregelenmoeheid zijn misschien wel dé woorden van de voorbije weken. Zeker met de komst van mooier weer wordt de roep voor versoepelingen alsmaar luider. Vrijdag vindt opnieuw een Overlegcomité plaats, maar de kans dat daarop versoepelingen aangekondigd zullen worden lijkt nihil.

In de hoop dat dit voor begrip zou zorgen bij de bevolking, wilde premier De Croo voor dat Overlegcomité van vrijdag transparantie bieden over de modellen waarop het Overlegcomité zich baseert bij het beslissen over eventuele versoepelingen. Samen met biostatisticus Niel Hens gaf hij daarom vandaag een presentatie over die modellen.

Versoepelingen vanaf mei?

Er werden vier scenario’s gepresenteerd: geen versoepelingen, versoepelingen vanaf maart, versoepelingen vanaf april of versoepelingen vanaf mei. Bij dat laatste scenario, waarbij we dus nog ruim twee maanden zouden moeten wachten op versoepelingen, zou de situatie “onder controle” blijven. Dit terwijl er bij de andere scenario’s van eerdere versoepelingen een nieuwe piek zou kunnen komen. Het laatste scenario lijkt daarom het gepreferentieerde scenario te zijn.

Of er inderdaad beslist zal worden om voor dat scenario te kiezen, wilde De Croo nog niet definitief bevestigen. Hij gaf wel aan dat de kans op versoepelingen in de nabije toekomst, zoals vrijdag op het Overlegcomité, zeer klein is. “Ik denk dat uit deze presentatie blijkt dat er een noodzaak is om zeer voorzichtig te blijven om een derde golf te vermijden“, aldus De Croo.

Op sociale media wordt teleurgesteld gereageerd op dat nieuws.

https://twitter.com/Marliesvdwalle/status/1363863410753044480

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen