Bart De Pauw - Photonews

Bart De Pauw - Photonews

Justitie

Proces Bart De Pauw gaat op 13 oktober van start

Wim De Smet

De correctionele rechtbank van Mechelen start op woensdag 13 en donderdag 14 oktober het proces tegen Bart De Pauw (52). De bekende televisiemaker wordt beschuldigd van belaging en overlast door elektronische communicatiemiddelen.

Het openbaar ministerie, de verdediging en de burgerlijke partijen zijn overeengekomen om eerst hun standpunten schriftelijk aan elkaar en aan de rechters over te maken. Op die manier moet tijdens de behandeling niet alles mondeling worden herhaald. De rechtbank voorziet twee pleitdagen. Ten vroegste vier weken na de laatste procesdag, op woensdag 10 november, wordt een vonnis verwacht.

Twee jaar cel

De Pauw wordt aangeklaagd door negen vrouwen en door het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Als hij veroordeeld wordt, riskeert de televisiemaker twee jaar cel.

Tijdens de zitting van vanochtend waren geen van alle betrokken partijen aanwezig. Op de publieksbanken bevond zich wel een advocate van de VRT. De Pauw dagvaardde eerder al de openbare omroep. Hij eist een schadevergoeding van 12 miljoen euro omdat de VRT, eind 2017, de samenwerkingsovereenkomst opblies. Dat dossier wordt op een later tijdstip door het Brusselse gerecht behandeld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

1 gedachte over “Proces Bart De Pauw gaat op 13 oktober van start”

  1. Negen vrouwen + plus het instituut voor Gelijkheid van mannen en vrouwen tegen één man die ze als dader aanklagen. Een vertrouwelijk bewijsstuk (enveloppe) die gesloten blijft. Een prangende vraag:”mag eenieder zich veroorloven/ dubieuze sms te versturen naar derden, met het doel bepaalde (intieme) gunsten te bekomen?” -“Is hier sprake van stalking?” Luidens de federale politie.be wordt de term stalking gewoonlijk gebruikt om gedrag aan te duiden waarbij een bepaald persoon bij herhaling wordt lastiggevallen of bedreigd. Maar de variaties in het gedrag van stalkers worden alleen begrensd door hun inventiviteit en creativiteit . Het volstaat te zeggen dat praktisch elk ongewenst gedrag dat direct of indirect een bedreiging inhoudt en angst bij het slachtoffer veroorzaakt, stalking genoemd kan worden.

Plaats een reactie

Delen